Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Hvad er skyomkostningsmodellerne? Top 9 Cloud Cost-modeller forklaret
Fremtrædende virksomheder foretrækker skyen til deres apps til at betjene, vinde og fastholde kunder. Efterspørgslen efter cloud computing vokser i alle dens former. Ifølge markedsundersøgelsesfirmaet Gartners nye markedsprognose er denne vækst estimeret til at være 18 % i 2020. Den verdensomspændende omsætning er steget fra 209 milliarder USD (US Dollar) til 246,8 milliarder USD.

Hver virksomheds infrastruktur er unik, og derfor er krav til cloud computing- tjenester forskellige for hver klient. Cloud computing-tjenesteudbydere leverer cloud computing-modeller baseret på kundens efterspørgsel, der passer til infrastrukturen og markedet.   

Der er forskellige kategorier af cloud computing-omkostningsmodeller afhængigt af fire hovedparametre, nemlig: fakta, værdi, efterspørgsel og udbud. Flere andre faktorer såsom cloud-teknologi , forretningsstrategi, konkurrencedygtigt markedsmiljø, investeringsbudget og målrettede kunder tages i betragtning, mens skyomkostningsmodeller kortlægges i forskellige kategorier og strategier. Der er tre strategier for omkostningsberegning og en 3X3-matrix for værdien, der definerer en konceptuel ramme til at undersøge systematiske cloud-omkostningsmodeller.

Hvad er cloud-omkostningsmodellerne?

Cloud-omkostningsmodeller er dynamiske, da udbud og efterspørgsel bliver ved med at svinge. Disse afhænger af flere karakteristika og er auktionsbaserede, tidsbaserede eller omkostningsbaserede. Der er tre cloud-prissætningsstrategier, der er subjektive (værdi), objektive (fakta) og markedsbaserede. Efterspørgsel driver værdibaserede omkostninger; forsyning driver omkostningsbaseret cloud model; hvorimod en ligevægt mellem både udbud og efterspørgsel driver den markedsbaserede cloud-model.

Cloud-omkostningsmodellering har forskningsmæssige udfordringer, der omfatter at gå fra ren omkostningsbaseret til både værdibaseret og omkostningsbaseret cloud-omkostningsmodellering. Andre udfordringer er at flytte fra statefulness til statsløs prissætning, overgang fra foranderlig til uforanderlig prissætning og udvikling af cloud-omkostningsmodeller, der tiltrækker cloud-kunder. Tres forskellige cloud-omkostningsmodeller bestemmes i henhold til denne analyse. 

Lad os forstå, hvad forskellige cloud-tjenesteomkostningsmodeller er:

1. Servicebaseret omkostningsmodel

Det lægger vægt på værdilevering med fysisk produktorienteret prissætning. Servicebaserede omkostningsmodeller bruges i bankvirksomhed, flyselskaber, rejser, juridisk konsulent, forsikring, hospital og så videre. Den servicebaserede models værdi måles ved hjælp af enheden for et niveau, et niveau, pr. enhed, bruger og prioritet. Værdien af ​​denne model kan identificeres og forudsiges. 

2. Præstationsbaseret omkostningsmodel

Det er en ordning, hvor sælgeren betaler baseret på den faktiske ydeevne af en cloudmodel eller tjeneste i henhold til M. McNairs definition. Det er forbundet med kundens forretningsresultat, der er afhængig af specifikke præstationsmålinger. Eksempler på denne models applikationer omfatter teletjenester såsom mobilapps, multi-party videokonferencer, satellitforbindelse. 

Læs: Cloud Computing Types

3. Kundeværdibaseret omkostningsmodel

Det sætter en pris ud fra et subjektivt syn på en klient med fokus på kundens værdilevering. Der er fire kategorier af værdibaserede omkostningsmodeller: opfattet værdi, funktion, psykologisk og hedonisk baseret model. Konstruktionen af ​​disse modeller er baseret på perception, sociologi (stort miljø), psykologi og økonomi (nytte). Den kundeværdibaserede omkostningsmodel maksimerer virksomhedens profit og førerpladser på markedet.

4. Gratis på forhånd og betal senere omkostningsmodel

Konkurrencen blandt cloud-tjenesteudbydere er stigende i takt med efterspørgslen. Mange cloud-tjenesteudbydere tilbyder gratis forhåndsmodeller og betaler senere omkostningsmodeller for at udnytte deres produkter med grundlæggende funktioner for at få flere kunder og få overskud fra premium-kunder. Tre omkostningsmodeller er tilgængelige, dvs. gratis produktomkostninger på reklame-, freemium- og barber- og bladprismodel.

5. Auktions- og online-baseret omkostningsmodel

Auktionsbaseret omkostningsmodel bestemmer prisfastsættelsen. Ifølge Asuncion Monchan er en auktion en markedsmekanisme, der fungerer under specifikke regler, der bestemmer, hvem en eller flere varer vil blive tildelt og til hvilken pris. Det er relativt hurtigere og gennemsigtigt, uden frem- og tilbagebehandlingstrin.  

6. Detailbaseret omkostningsmodel

Det er baseret på et lille antal kunder, der køber fra fysiske lokationer/forretninger. Det gælder for B2C-modellen (Business-to-Consumer). Den har fire underkategorier af omkostningsmodeller: rabat og godtgørelser, produktblanding, salgsfremmende og diskriminerende priser.

7. Udgiftsbaseret omkostningsmodel

En omkostning besluttes ved anvendelse af ansøgningen om en central komponent som en afgiftsenhed. Den har tre typer omkostningsmodeller: cost-plus-, målafkast- og procentomkostningsmodel.

8. Ressourcebaseret omkostningsmodel

Denne omkostningsmodel afhænger af forbruget af tjenester. Det er en af ​​kategorierne af omkostningsbaseret omkostningsmodelstrategi.

9. Forbrugsbaseret omkostningsmodel

I henhold til Nayan B. Ruparelias definition, "Brugsmodeller er målprismodeller, hvorved din brug af tjenesten overvåges, og du betaler i overensstemmelse hermed."

Kunder har brug for opdaterede cloud-modeller og modstår at acceptere forældede hardware-baserede omkostninger. De kræver fornyelse af kontrakter i henhold til måling af forsyningsbaserede IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) og SaaS (Software as a Service) modeller. Cloud-omkostningsmodeller varierer i henhold til unikke rabatmuligheder og hyppige prisnedsættelser for at tiltrække kunder.

Læs også:  Cloud Computing-applikationer 

Konklusion

En række modeller fra rent abonnement (Pay Per USer) til ressourcebaseret på efterspørgsel er tilgængelig for kunderne. I abonnementsmodellen opkræves betaling, uanset om kunden benytter tjenester eller ej, men omkostningsmodeller baseret på markedet er kun fastsat, når tjenester anvendes (Pay As You Go). En kombination af begge kan leveres med abonnementstilbud afhængigt af cloud-tjenesteudbyderen.

Hos upGrad tilbyder vi  PG Diploma i Softwareudvikling Specialisering i Cloud Computing-  programmet. Det varer kun i 13 måneder og er helt online, så du kan gennemføre det uden at afbryde dit job.

Posting Komentar untuk "Hvad er skyomkostningsmodellerne? Top 9 Cloud Cost-modeller forklaret"